بازدید از محوطههای باستانی یونان که در داستانها آمدهاند
بازدید از محوطههای باستانی یونان که در داستانها آمدهاند
از آتن تا ایتاکا، فرصتی عالی برای سفر به دنیای یونان باستان است، بهخصوص مکانهایی که اسامی آنها در داستانها و افسانهها آمده است و میتوانند لذت سفر را دوچندان کنند.
درحالیکه نشانهها و آثار تمدنهای باستانی در بسیاری از کشورها از بین رفته، یونان همچنان میراث باستانی خود را حفظ کرده است. فقدان امکانات مدرن نظیر برجهای آسمانخراش و فناوریهای پرسرعت در یونان باعث شده است که حس کنید، درحال قدمزدن بین فلاسفه و بازیگران یونانی هستید و احساس غرور و آرامش کنید.
پیکو لیر، از تعدادی از محوطههای باستانی یونان که در داستانها آمدهاند، دیدن کرده است. او ابتدا به شهر بزرگ آتن رفته و در ادامه به شهر باستانی موکنای و منطقهی مقدسی در اپیداروس، شهر بندری آرام نافپلیو و درنهایت به ایتاکا سرزده است، جزیرهای که اودیسه از آن بهعنوان وطنش یاد میکند. در این مقاله قصد داریم یک راهنمای کاربردی در اختیار شما قرار دهیم تا بدانید در سفری مشابه به یونان، کجا اقامت کرده و چه غذاها و نوشیدنیهایی را نوش جان کنید.
اگر برای سفر به یونان برنامهریزی میکنید، میتوانید تور یونان را در کجارو جستجو کرده و بهترین آفر تور را از میان آژانسهای معتبر مسافرتی با پایینترین قیمت خریداری کنید. همچنین برای داشتن برنامهریزی دقیقتر برای سفر خود، کجارو فهرست کاملی از جاهای دیدنی یونان را در اختیار شما قرار داده است که ضمن کسب اطلاعات لازم درباره آنها، سفر راحتتر و بهتری داشته باشید.
آتن
هر گشتوگذاری در یونان را از پایتخت آن آغاز کنید. این شهر همچنان سنتهای خود را دارد و بقایای باستانشناسی آن نشان میدهد که از دوران نوسنگی مسکونی بوده است. یونان ضمن حفظ ریشههای خود، آنها را مجدداً تعریف کرده است. علاوهبر محوطههای کلاسیک مشهوری نظیر بقایای آکروپولیس و پارتنون متعلق به قرن پنجم قبل از میلاد که اوایل صبح بهترین زمان بازدید از آنها است، شهر یونان وارد عصر جدیدی شده است.
پس از تقریباً ۱۰ سال ناآرامی درنتیجهی بحران بدهی خانمانبرانداز، یونان مجدداً درحال بازسازی خود بهعنوان قطب فرهنگ معاصر است. هتلهای لوکس دریچهای به گذشتهی افسانهای شهر باز کردهاند، منطقهی بازسازیشده اسکله حسوحال جدیدی به مفهوم آگورا (به میدانهای عمومی مهم در شهرهای یونان باستان گفته میشود) داده است که سابقهای طولانی در یونان دارد و رستورانهای مدرن و میادین بزرگ نیز از بخشهای جدید در توسعهی فرهنگی یونان بهشمار میروند.
هتل Grande Bretagne
هتل Grande Bretagne در سال ۱۸۷۴ در میدان سینتاگما ساخته شد و ۳۲۰ اتاق دارد. علاوهبر لابی هتل که دارای کفی از سنگ مرمر و ستونهای سفید و آینههای طلاکاریشده، باغ این مجموعه و «بار و سالن سیگار اسکندر» (Alexander’s Cigar Lounge and Bar) نیز درخور توجه است که تصویری از اسکندر کبیر متعلق به قرن هجدهم، بالای بار سنگی آن آویزان است. فضای داخلی قدیمی اتاقها را بازسازی و با نقاشیهای رنگ روغن و گلدانهای سرامیکی تزئین کردهاند، رستوران روفتاپ آن نیز نمایی خیرهکننده از آکروپولیس، کوه لیکابتوس و استادیوم اصلی المپیک را پیشکش مهمانان میکند و همین طور با غذاهای مدرن مدیترانهای نظیر بیف کارپاچیو با تخم بلدرچین و راویولی با پنیر بز خانگی روی آن، پذیرای آنها است.
مرکز فرهنگی بنیاد استاوروس نیارکوس
مرکز فرهنگی بنیاد استاوروس نیارکوس (Stavros Niarchos Foundation Cultural Center)، مجموعهای به مساحت حدود ۲۰۰ هزار مترمربع است که شامل کتابخانهی ملی یونان، اپرای ملی یونان و پارک استاوروس نیارکوس (یکی از بزرگترین فضاهای سبز شهر آتن) میشود و ارتباط ازدسترفتهی ساحل فالیرو واقع در منطقهی صنعتی کالیتهآ را با شهر بازگردانده است. این مجموعهی ۷۵۰ میلیون دلاری توسط رنزو پیانو طراحی شده است تا بازتابی از آگورای یونان باستان باشد.
بااینکه این مجموعه در کنار دریا قرار دارد، اما هیچ دیدی به آن نداشت و بههمین دلیل تپهای مصنوعی ساختند تا پارکی شیبدار با باغهای سایهدار و میادین بزرگ روی آن طراحی کنند که چشماندازی فوقالعاده به دریا و آکروپولیس داشته باشد. مرکز فرهنگی بنیاد استاوروس نیارکوس بهرایگان به روی عموم مردم باز است و با برنامههای متنوع و گسترده در رویدادهای فرهنگی و تفریحی از مردم استقبال میکند که شامل اجراهای زندهی جاز، آموزش قایقرانی و کایاکسواری و غیره میشود.
پاپاداکیس
سرآشپز Argiro Barbarigou پس از آنکه دید، رستوران ساحلی باشکوهی در زادگاهش، جزیرهی پاروس افتتاح شده است، در سال ۱۹۹۶ ایدهی غذاهای دریایی موردعلاقهاش را به منطقهی کولوناکی برد و بهاحترام پدرش، نام رستوران خود را پاپاداکیس گذاشت. او در این رستوران، غذاهای معروف یونانی را با مواد غذایی ساده و خوشمزه و تکنیکهای مدرن آماده میکند.
این رستوران در دامنهی کوه Lycabettus قرار دارد و فضای داخلی آن طراحی سادهای دارد و با کفپوشهای چوبی تیره، پنجرههای بزرگ رو به خیابان و رومیزیهای سفید با گلدانهای پر از گل، تزیین شده است، همهی این ویژگیها نشان میدهد که چرا این سرآشپز را مادرخواندهی غذاهای معاصر یونان میدانند. غذاهایی که او سرو میکند، شامل نخود ارگانیک میشود که بهمدت ۱۵ ساعت بهآرامی کبابی شده است، پاستای خامهای اورزو که با شاه میگو و خرچنگ سرو میشود و برگهای کبر که با پنیر خانگی پر شده است.
بازار موناستیراکی
بازار موناستیراکی هر یکشنبه صبح در منطقهی کمترشناختهشدهای در نزدیکی آکروپولیس برگزار میشود که به فروش کالاهای عتیقه و صنایعدستی، خردهریز و... اختصاص دارد و تنوع فرهنگی آتن را نشان میدهد. این بازار هفتگی در جنوب خیابان ارمو و شمال معبد هفائستوس قرار دارد و فروشندگان از جواهرات سنتی تا سکههای کلکسیوندارها و ظروف شیشهای عثمانی را میفروشند.
نافپلیو
نافپلیو حدود ۱۳۰ کیلومتری غرب آتن و در مرکز شبهجزیرهی پولپونز قرار دارد و نمونهی اولیه یک شهر ساحلی یونانی را نشان میدهد که شامل شبکهای از خیابانهای سنگفرش با فوارههای عثمانی عصر بیزانس و عمارتهای ونیزی نئوکلاسیک است. قلعهی قرن هجدهمی پالامیدی در بالای شهر و روی صخرهای برآمده ساخته شده است و دسترسی به آن ازطریق بالارفتن از راهپلهی سنگی با ۱۰۰۰ پله یا رانندگی امکانپذیر است.
علاوهبراین، بازدیدکنندگان میتوانند روز خود را در ساحل کاراثونا (Karathona Beach) با شنهای طلایی بگذرانند یا از صخرههای کوتاه در ساحل آروانیتیا (Arvanitia Beach) شیرجه بزنند. خود شهر نیز محلی عالی برای بازدید از برخی از بهترین محوطههای باستانی یونان است، از موکنای گرفته که قلمروی حکومت آگاممنون بوده است و در فاصلهی ۳۰ دقیقهای شمال شهر قرار دارد تا مرکز درمانی باستانی آسکِلِپیوس و تئاتر اپیداروس در شرق نافپلیو که باید در برنامهی خود قرار دهید.
آمفیتروئون
هتل آمفیتروئون (Amphitryon Hotel) در خلیج نافپلیو و پایین قلعهی پالامیدی قرار دارد و اولین بوتیک هتل بازسازیشدهی شهر بهحساب میآید که در مقایسه با سبک نئوکلاسیک متداول در شهر، تفرجگاهی مدرن محسوب میشود. این هتل ۴۳ اتاق و دو سوئیت با اتاقخوابهایی دلباز و فضای نشیمن با تزئینات چوب طبیعی و همچنین چشماندازی وسیع به پیادهروی تفریحی سنگفرش شهر، قایقهای چوبی ماهیگیری و قلعهی ونیزی بورتزی (Venetian Bourtzi castle) دارد. رستوران این مجموعه، یک ایوان رومانتیک دارد و غذاهای مدیترانهای - یونانی نظیر میگوی خامهای و سوپ خرچنگ و نوشیدنی سرو میکند.
فوگارو
فوگارو، کلمهای یونانی برای دودکش کارخانه است، چراکه اینجا قبلاً کارخانهی کنسروسازی بوده و اکنون به قطب فرهنگی پرجنبوجوشی تبدیل شده است که میزبانی نمایشگاههای هنری و جشنوارهی سالانهی جاز را برعهده دارد. در ماههای تابستان عطر و بوی رزماری، گل یاس و اسطوخودوس فضای این میدان مرکزی را پر میکند و خانوادهها برای بازی شطرنج و صرف غذا در کافهی روباز و سرپوشیدهی آن خود را به این مکان میرسانند. رستوران آن زیر سایهی درختان اقاقیا و توت قرار دارد و با غذاهای مدیترانهای - یونانی نظیر پنیر چیوس با گوجهی گیلاسی و پاستای یونانی صدفیشکل خانگی که در کرهی قهوهای پخته میشود و پنیر ریکوتای خشک نمکسودشده، پذیرای مهمانان است.
تئاتر اپیداروس
تئاتر اپیداروس در ۲۴ کیلومتری شرق نافپلیو و در جنوبشرق مرکز درمانی باستانی آسکِلِپیوس قرار دارد. این سازه که به قرن چهارم قبل از میلاد تعلق دارد، یکی از بهترین تئاترهای کلاسیک محافظتشده در یونان است. ابعاد متقارن و آکوستیک بینظیری دارد، بهطوریکه هر صدایی از سکوی روباز آن حتی یک زمرمه را میتوان از روی هر یک از صندلیهای ۵۵ ردیف سنگی آن شنید. این شاهکار معماری در ابتدا به نمایش برخی از بهترین نمایشنامهنویسان مطرح یونان نظیر سوفوکل اختصاص داشت و حتی اکنون نیز از ماه ژوئن تا آگوست هر تابستان، پذیرای ۱۲ هزار شرکتکنندهی نمایش سالانهی جشنوارهی آتن و اپیداروس است.
موکنای
موکنای (Mycenae) در بیرون نافپلیو قرار دارد و مقر حکومت آگاممنون، پادشاه اسطورهای در اشعار حماسی ایلیاد و اودیسهی هومر بوده است.
این قلعه که به اواخر عصر برنز تعلق دارد، در حدفاصل قرن چهاردهم و سیزهم قبل از میلاد ساخته شده و روزگاری میزبان تمدن میسنیها بوده است که یکی از پیشرفتهترین فرهنگها را در یونان باستان داشتهاند. قلعهی مستحکم موکنای ازنظر راهبردی بین دو کوه در دشت آرگولید واقع است و معماری برجستهای دارد که شامل دیوارهای عظیم دفاعی و ورودی زیبای دروازهی شیر میشود، این دروازه از چهار بلوک سنگی ساخته شده است که دو نشان شیر در بالای آن قرار دارد که گفته میشود دراصل از جنس برنز بودهاند.
ایتاکا
ایتاکا در ساحل غربی سرزمین اصلی یونان در دریای یونان قرار دارد و با پروازی یک ساعته از آتن یا چهار ساعت قایقسواری از شهر بندری کیلینی در غرب پلوپونز در دسترس است. گفته میشود این جزیرهی کوچک و دیدنی، محل حکمرانی اودیسه بوده است. بوتیک هتل پرانتزادا (Perantzada Hotel) که درواقع عمارتی نئوکلاسیک و لوکس است، محلی عالی برای گشتوگذار در مناظر طبیعی جزیره است و از خلیجهای کوچک مخفی با سواحلی از سنگریزههای سفید و آبهای کریستالی تا مسیرهای پیادهروی جنگلی و روستاهای دیدنی و بقایای باستانی را پیشکش مهمانان خود میکند. واثی (Vathy)، شهر بندری اصلی این جزیره است که بهلطف بازارهای پرجنبوجوش و تفرجگاه ساحلی سرزنده، محلی ایدهآل برای خوشگذرانی بهحساب میآید.
هتل پرانتزادا
هتل پرانتزادا در عمارتی باشکوه از قرن نوزدهم در خلیج واثی قرار دارد و شامل ۱۷ اتاق میشود که تراسهای فانوسدار آن، چشماندازی معرکه برای تماشای غروب دیدنی جزیره دارند و درعینحال، نسیم خنک دریای یونان به داخل هر یک از اتاقها میوزد. کلیهی سوئیتها با مبلمانی از دوران زیبا (یا عصر طلایی، یک دورهی تاریخی در تاریخ غرب است) و آثاری از هنرمندان مطرح یونانی تزئین شدهاند. مهمانان در رستوران این هتل میتوانند کیکهای خانگی، مربا و ریزوگولا (پودینگ برنج یونانی) برای صبحانه میل کنند، سپس در کنار استخر بینهایت آن آفتاب بگیرند و از چشمانداز بندرگاه اصلی ایتاکا نهایت لذت را ببرند.
دونا لفکی
دونا لفکی (Dona Lefki)، رستورانی صخرهای در لفکی است که تراس روباز آن امکان خوردن غذاهای مدرن یونانی با چشماندازی بینظیر از تنگهی ایتاکا و جزیرهی سفالونیا را فراهم میکند. سرآشپز نیکوس پانارتوس با غذاهای سنتی خوشمزهای که از مواد غذایی محلی تهیه میشود، نظیر موساکای بادمجان با ماست و پنیر گراویرا از ناکسوس، پذیرای مهمانان است.
ساحل گیداکی
با ۳۰ دقیقه پیادهروی در جنگل ناهموار کاج از ساحل اسکینوس میتوان به ساحل گیداکی (Gidaki Beach) رفت، البته دسترسی به این ساحل زیبا با یک کشتی خصوصی از بندر واثی نیز امکانپذیر است و گردشگران میتوانند در طول مسیر شاهد خط ساحلی ایتاکا و خلیج Schinos باشند. ساحل گیداکی با سنگریزههای سفیدش یکی از زیباترین سواحل این جزیره بهحساب میآید. بهغیر از یک مغازهی کوچک که اسنکهای خانگی میفروشد و چتر کرایه میدهد، این ساحل عملاً هیچ امکاناتی ندارد، بااینحال، مکانی بکر برای لذتبردن از آبهای نیلگون ایتاکا محسوب میشود. خلیج این ساحل محلی عالی برای شناکردن است و چشماندازی خیرهکننده به صخرههای جزیرهی آتوکوس دارد.
- ۰ نظر
- ۲۷ خرداد ۹۸ ، ۱۷:۳۹