چرا ماهی دودی سرطان زاست

ماهی دودی ,ماهی دودی طرز پخت,ماهی دودی در بارداری,ماهی دودی سرطان,ماهی دودی چگونه درست میشود,ماهی دودی ویکی,ماهی دودی در خواب,ماهی دودی به انگلیسی,ماهی دودی با برنج,ماهی دودی فرهاد,طرز پخت ماهی دودی شب عید,طرز پخت ماهی دودی در فر,خوردن ماهی دودی در دوران بارداری,خوردن ماهی دودی در بارداری,ماهی دودی ویکی پدیا

ماهی دودی

توضیحاتی در مورد ماهی دودی

ماهی دودی یکی از چاشنی های فوق العاده خوشمزه شمال هست که طرفداران بسیار زیادی داره مواد لازم : ماهی دودی یا ماهی شور ( سفید ) آب لیموترش آب فراوان روغن سرخ کردنی کره یا روغن حیوانی لیموترش یا نارنج طرز تهیه : ماهی دودی رو هم میتوان روی برنج دم کرد و هم میتوان در روغن حیوانی یا ساده و یا کره سرخ کرد و هم میتوان کباب یا گریل کرد . این به سلیقه یا ذائقه و هنر شما برمیگرده . ماهی دودی خیلی شور است . باید در آب مدتی خیس کرد و مدام آب آنرا عوض کرد . میتوان در آب کمی آب لیموترش ریخت . سپس کاملا شست و خشک کرد . روی برنج یا سبزی پلو گذاشت تا همراه برنج دم کشیده و بپزد .

طرز پخت ماهی دودی

یکی از خوردنی های شمال ماهی دودی هستش که چاشنی غذاهاشونه . این ماهی دودی با باقالا قاتق و ترش تره و اشکنتره و ترش واش قاتق و خیلی از خورشت های دیگه حساااابی می چسبه . دیدم که خیلی ها طریقه ی خوردنش رو بلد نیستن . واسه همین تصمیم گرفتم براتون بنویسم تا اگر یکی رفت شمال و ماهی دودی خرید و نمیدونست چه جوری بخوره وقتی رفت تو گوگل سرچید طریقه ی خودن ماهی دودی ، برسه به اینجا اول روش سنتی اش رو که ما شمالی ها انجام میدیم رو یادتون میدم و بعدش هم جایگزین وسیله ها رو میگم . شمالی ها اکثرا از این قابلمه های رویی ای که عکسشون رو براتون گذاشم رو توی خونه هاشون دارن . این قابلمه ها درپوشی قلمبه شبیه قابلمه داره که مخصوص همینکاره . به این صورت که یک کاسه سفالی که توی مغازه های سنتی فروشی شمالی هرجا برید دارن رو برمیدارن و توش یک قطعه ماهی سفید دودی به اون شکلی که تو عکس گذاشتم میذارن توی کاسه سفالی و وقتی برنج رو آبکش کردند یا وقتی آب برنج کته کشیده شد کاسه سفالی رو میذارن روی برنج و درپوش قابلمه رو میذارن و این ماهی به همراه برنج که دم میکشه بخار پز میشه و بعد وقتی برنج پخت اون ماهی هم آماده هست. درپوش این دیگها جوریه که بخار توی اون قسمت قلمبه گردش داره و یه جورایی کار بخار پز رو انجام میده . وقتی برنج دم کشید از روی برنج برمیدارنش و کمی آب ماهی که توی کاسه سفالی هستش رو میریزن دور به همراه خورشت میخورن . به این صورت که یک تکه کوچولو به اندازه یک لوبیا با هر قاشق غذا میکنن توی دهنشون . همونجوری که ترشی رو با غذا میخورید این ماهی دودی هم یه چاشنی محسوب میشه و خیلی خوشمزه است . بر عکس ماهی شور که ممکنه هر کسی خوشش نیاد و بگید بو میده ، ماهی دودی خوش طعم و عطر دودی میده . حالا اگه از این قابلمه های در قلمبه نداشتید میتونید توی همین قابلمه های معمولی بذارید ولی باید قابلمه رو به اندازه ای انتخاب کنید که کاسه ی شما روی برنجها که قرار گرفت ، بشه درپوش دیگ رو بست . اگر کاسه سفالی هم نداشتید از پیاله کریستال آرکروک استفاده کنید . فقط همونجوری که در پست مربوط به شوراشپل هم گفتم حواستون باشه که پیاله آرکوپال نزارید رو برنج چون گل هاش پر پر میشن ! جهت نگهداری از ماهی دودی هم پس از خریداری آنها را به شکلی که در تصویر میبینید قطعه قطعه کرده و درپلاستیک فریزر ریخته و در فریزر نگهداری کنیدو در صورت نیاز یکی ا چند قطعه مورد نیاز را در آورده و در کاسه سفالی به روش مذکور پخت کنید . ما به این روش قطعه قطعه کردن ماهی میگوییم طوقه کردن . به هر برش می گوییم یک طوقه ماهی . ط با ضمه و واو کشیده و به کسر ق تلفظ میشود . ماهی دودی به همین رنگیه که تو عکس می بینید و ماهی شور به رنگ قرمز هستش چون از روناس توش استفاده میشه . پس حواستون باشه که ماهی شور رو اشتباهی جای ماهی دودی نخرید . ماهی شور کاملا خام نمک سود میشه ولی ماهی دودی در طی عمل دودی شدن تقریبا پخته شده و برای همن مثل ماهی شور بوی زننده و زخم ماهی رو نداره .در آینده طریقه خوردن ماهی شور رو هم آموزش میدم .

خواص ماهی دودی

برای جلوگیری از فساد ماهی باید پس از صید آنرا منجمد کرد یا مورد فرآوری قرار داد

روش نگهداری ماهی دودی

ماهی دودی معمولاً در کیسه‌های پلاستیکی در خارج از یخچال نگهداری می‌شود و به صورت خام یا نیم پخته مصرف می‌شود.

مضرات ماهی دودی

به هیچ وجه مصرف ماهی دودی و شور را توصیه نمی‌کنم. دکتر علی معافی بشری با اشاره به اینکه تعداد زیادی مکان‌های زیرزمینی برای دودی کردن و شور کردن ماهی در استان وجود دارد، گفت: در حال حاضر فقط دو سایت از اداره کل دامپزشکی گیلان مجوز دودی کردن و شور کردن ماهی را اخذ کرده‌اند و بقیه مکان‌ها غیر مجاز و غیر بهداشتی هستند. وی افزود: بارها و بارها برای جمع آوری ماهی‌های دودی و شور در بازار رشت به دلیل مضر بودن آنها اقدام شده، اما نتیجه‌ای نگرفتیم و دوباره فروشندگان این محصولات، بساط خود را پهن می‌کنند. دکتر بشری با بیان این مطلب که اغلب ماهی‌هایی که به صورت تازه فروخته نمی‌شوند و بر روی دست فروشندگان می‌مانند برای شور کردن و دودی کردن مورد استفاده قرار می‌گیرند، گفت: به همین دلیل است که استفاده از این ماهی‌ها اصلا توصیه نمی‌شود. وی ادامه داد: استفاده از نمک زیاد و چو‌ب‌های نا‌معلوم برای دودی کردن از جمله دلایلی است که خاصیت سرطانی به ماهی‌های شور و دودی می‌دهند.

طرز تهیه ماهی دودی

مواد لازم : برنج 3 لیوان شوید پاک شده و خرد شده 200 گرم ماهی شور متوسط 1 عدد متوسط کشمش 1 تا 2 پیمانه پودر لیموعمانی 1 قاشق سوپخوری زردچوبه 1 قاشق چایخوری پیاز داغ 1 قاشق سوپخوری طرز تهیه : ماهی را حداقل 3 ساعت در آب سرد بخوابانید تا شوری آن گرفته شود. چند بار آب آن را عوض کنید. طرز تهیه شور ماهی, پخت شور ماهی پلو سپس ماهی را تمیز کرده و تکه‌تکه کنید و در آب‌کش بگذارید. طرز تهیه شور ماهی, پخت شور ماهی پلو برنج را در صورت تمایل با شوید ( در صورت تمایل ) و کره یا به صورت کته یا آب‌کش بپزید. طرز تهیه شور ماهی, پخت شور ماهی پلو طرز تهیه شور ماهی, پخت شور ماهی پلو روغن را در تابه ریخته و ماهی را سرخ کنید. طرز تهیه شور ماهی, پخت شور ماهی پلو کشمش پاک کرده و شسته را به ماهی اضافه کنید و کمی سرخ کنید. طرز تهیه شور ماهی, پخت شور ماهی پلو پیازداغ ، زردچوبه، فلفل و پودر لیموعمانی را به ماهی و کشمش اضافه کنید و ماهی را به صورت جداگانه با پلو سرو کنید.

نحوه پخت ماهی دودی

مواد اولیه : برای ۴ نفر ماهی ۱عدد (شور) کشمش ۱تا۲پیمانه گرد لیمو ۱قاشق سوپخوری زردچوبه ۱قاشق چایخوری پیاز ۱قاشق سوپخوری (سرخ شده) شوید ۲۰۰گرم (اختیاری به صورت ساطوری) برنج ۳لیوان ابتدا ماهی را حداقل ۳ ساعت در آب سرد بخوابانید تا شوری آن گرفته شود و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید، سپس ماهی را تمیز کرده و تکه‌تکه کنید و در آب‌کش بگذارید. برنج را با کره به صورت کته یا آب‌کش بپزید. روغن را در تابه ریخته و ماهی را سرخ کنید. کشمش پاک کرده و شسته را به ماهی اضافه کنید و کمی سرخ کنید. پیازداغ ، زردچوبه، فلفل و پودر لیموعمانی را به ماهی و کشمش اضافه کنید و ماهی را به صورت جداگانه با پلو سرو کنید.

طریقه پخت ماهی دودی

خب اول از همه یه دونه ماهی دودی یا ماهی شور می خریم که قبلا نمک سود و دودی شده .. این ماهی شوره که با روناس و سنگ نمک توی دبه های بزرگ می چینن و شور می کنن..مامانم قبلا خودش درست می کرد … این عکسها رو هم از میدون رشت خودم گرفته بودم .ماهی دودی خشک تر از ماهی شوره و رنگش متمایل به قهوه ایه…ما همیشه این مدلی که عرض می کنم خدمتتون درستش می کنیم..اما دیدم که بعضی ها سرخ می کنن که ما دوست نداریم…اول یه برش از ماهی می بریم…باید دست قوی داشته باشین..مخصوصا برای ماهی دودی…بعد اون رو توی نعلبکی یا یه ظرف کوچک نسبتا گود می ذاریمبرنج رو که یا آبکش کردیم یا گذاشتیم کته بشه وقتی آبش کشیده شد، این ظرف رو میذاریم روی برنج و در دیگ رو میذاریم و شعله رو کم می کنیم….تو شمال دیگ هایی هست که درشون گنبدی هست…یعنی عین خود دیگ، درش هم همونجور عمق داره…چه رویی چه مسی، من یه دونه مسیش رو دارم که مادرشوهر عزیزم بهم داده…اونا هم کمک می کنه که برنج خیلی خوب دم بکشه به خاطر فضایی که داره بالاش…هم برای این ماهی درست کردن هم خیلی خوبه تو فاصله دم کشیدن برنج؛ این ماهی هم بخارپز میشه و عرق می کنه….وقتی برنج آماده شد باید با احتیاط ماهی رو برداریم و مواظب باشیم هم نسوزیم هم آب شورش روی برنج نریزه…من همیشه با یه کفگیر اون ظرف رو برمیدارم.بعد هم به راحتی ماهی رو از وسط بازمی کنیم و پوست پشتش رو می کنیم و استخون وسطش رو درمیاریم و می بریم سر سفره با غذا میل می کنیم .چاشنی همراه باقالی قاتق ، خورش گوجه(پامادور قاتق) ، ترشه تره و آش ترش (تورشه آش) و .. خیلی از غذاهای شمالی هست…حتی تنها با پلو هم می خورن تو شمال با پیاز و …

طرز تهیه ماهی دودی شور

گام ۱ روشی که در شمال برای آماده کردن ماهی دودی به کار می برند از این قرار است که: قطعه ای از ماهی را درون کاسه ای سفالی قرار می دهند و زمانی که برنج آماده دم کشیدن است کاسه را روی برنج قرار می دهند. گام ۲ ماهی با حرارت و بخاری که از برنج می گیرد آرام آرام می پزد و نرم می شود. گام ۳ وقتی برنج دم کشید کاسه را با احتیاط از روی برنج برمی دارند و آبی که داخل کاسه جمع شده دور می ریزند و ماهی را برای خوردن سر سفره می آورند. معمولا ماهی شور را در شمال با غذاهایی مانند باقلا قاتق، ترشه تره و … نوش جان می کنند. گام ۴ روش دیگری برای آماده کردن ماهی شور استفاده می شود که آن را برای سرخ کردن آماده می کنند به این صورت که: ماهی را شب قبل در آب خیس می کنند و آب آن را چند بار عوض می کنند. گام ۵ صبح روز بعد ماهی را خوب می شویند. گام ۶ ماهی را از صبح تا شب با حرارت ملایم بخارپز می کنند و اصلا نباید آب به ماهی برسد. با این روش استخوان های ماهی هم کاملا نرم می شوند. گام ۷ ماهی بخارپز شده را تکه تکه می کنند و استخوان آن را می کشند اما باید مراقب بود تا ماهی متلاشی نشود. حالا ماهی آماده است و می توان آن را کنار غذا سرو کرد. گام ۸ در برخی از شهرهای جنوب ماهی شور را در آب جوشانده و پس از پاک و خرد کردن؛ آن را در روغن تفت داده و همراه با کشمش و برنج دم می کنند و می خورند.

ماهی دودی چیست

ماهی دودی یک محصول سنتی در برخی کشورها است که با استفاده از شور کردن ماهی به روش مخلوط و سپس دود سرد تهیه می‌شود.  دود دادن ماهی نه تنها جهت افزایش زمان و ماندگاری، بلکه همچنین به منظور دادن طعم مطلوبتر به ماهی مورد استفاده است. روش تهیه ماهی دودی سرد در اسکاندیناوی تفاوت بسیاری با روش تهیه آن در ایران دارد.

ماهی دودی طرز پخت

مراحل عمل آوری ماهی دودی به این چاشنی بدین شکل است که پس از خالی کردن شکم ماهی و قرار دادن آن در استخر نمک با ساقه برنج که در اصطلاح محلی کاه و کلوش گفته می شود، آن را به تکه چوبی آویزان می کنند و با آب شستشو می دهند. سپس ماهی را به نسبت کوچک و یا بزرگ بودن آن به مدت یک تا دو هفته در اتاق دود آویزان می کنند و در کف اتاق خاک اره می ریزند.سپس آتش بر روی خاک اره قرار می دهند تا دود از آن بلند شود. بعد از آنکه رنگ ماهی طلایی شکل شد، ماهی را که از سقف آویزان شده است ، پایین آورده و بر اساس اندازه بسته بندی می کنند

ماهی دودی در بارداری

در دوران بارداری بهتر است ماهی دودی نخورید. ماهی دودی حتی اگر در یخچال هم نگهداری شود، ممکن است آلوده به لیستریا باشد. درصورت تمایل به مصرف ماهی دودی آن را بپزید و کامل حرارت دهید.

ماهی دودی سرطان

با رعایت رژیم غذایی مناسب در هر سه نفر، یک نفر به سرطان مبتلا نخواهند شد؛ در سیستم گوارش بدن فست فود تاثیر جدی را بر جای می‌گذارند بنابراین فست فود‌ها و غذاهای دودی در افزایش سرطان گوارش به ویژه سرطان معده موثر هستند.هر چقدر که فرد کمتر یبوست داشته باشد و مواد زائد زود‌تر از بدن دفع شود کمتر دچار سرطان روده بزرگ می‌شود؛ در کشورهای غربی به این دلیل که فیبر، سبزی و میوه کمتری مصرف می‌شود بیشتر به سرطان روده بزرگ مبتلا می‌شوند اما در ایران ما میوه بیشتری مصرف می‌کنیم و مواد زائد در روده باقی نمی‌مانند و سرطان روده در ایران کمتر است. وی در ادامه افزود: البته در ایران به دلیل مصرف کنسرو، ته دیگ و ماهی دودی سرطان معده بیشتر شده است؛ با نیم ساعت ورزش منظم روزانه، نبود آلودگی هوا و بیماری حاد نیز می‌توان یک سوم سرطان‎‌ها را کاهش داد.

ماهی دودی

مراحل عمل آوری این چاشنی بدین شکل است که پس از خالی کردن شکم ماهی و قرار دادن آن در استخر نمک با ساقه برنج که در اصطلاح محلی کاه و کلوش گفته می شود،به تکه چوبی آویزان می کنند و با آب شستشو می دهند. سپس ماهی را به نسبت کوچک و یا بزرگ بودن آن به مدت یک تا دو هفته در اتاق دود آویزان می کنند و در کف اتاق خاک اره می ریزند.سپس آتش بر روی خاک اره قرار می دهند تا دود از آن بلند شود.بعد از آنکه رنگ ماهی طلایی شکل شد، ماهی را که از سقف آویزان شده است ، پایین آورده و بر اساس اندازه بسته بندی می کنند.

بیشتر بخوانید : ماهی اوزون برون جیوه دارد ♥ ماهی قزل آلا طرز تهیه ♥ ماهی کپور طلایی